6 Mayıs 2015 Çarşamba

Tavada Palamut Tarifi

Buzluktan çıkardığım palamut balığını tavada hiç yağ kullanmadan buzlu olarak pişirdim. Kendi yağı ile kısık ateşte çok hafif oldu. Özellikle çocuklar çok sevdiler. Balıkların içinde en fazla D vitamini ve protein içeren Palamut tercihlerimiz arasında. Zira kalp krizini önlemede etkili. Ayrıca şeker hastalarının kandaki şeker oranını dengeleyen bir etkiye sahip. Çocuk, yetişkin her yaş grubunun tüketmesi gereken bir balık türü. Tavada Palamut tarifime geçmek istiyorum.

Tavada Palamut




Tavada Palamut Malzemeleri

Tavada Palamut'un Malzemeleri


ortadan ikiye kesilmiş 2 adet palamut
4 adet defne yaprağı
tane karabiber
tuz

Tavada Palamut'un Yapılışı


Temizlenmiş ve yıkanmış balıkları buzluğa atmıştım. Buzlu olarak, siyah tarafları altta kalacak şekilde pişireceğim tavaya yerleştirdim. Her birinin üzerine tuz serptim. Defne yaprağı ve karabiberleri de yerleştirip, tavanın kapağını kapatıyorum.

Tavada Palamut Hazırlama

Kısık ateşte balıkları arada kontrol ederek pişiriyorum. Balıklar buzlu olduğundan su ilave etmedim. Balıkları tavada çevirmeden pişiriyorum. Tavanın kapağını kapattığımdan balıklar buharın etkisiyle yumuşacık pişiyor.

Evde Tavada Palamut

Kullandığım defne yaprağı balığa hoş bir aroma veriyor. Balık kokusunu da bastırıyor. Tercih edenler balıkların üzerine halka kesilmiş soğan da ekleyebilirler. Oğlumun değimiyle yapraklı balık çok lezzetli oluyormuş. Umarım sizler de beğenirsiniz. Afiyet olsun.

Balığın sağlık açısından yaraları
http://www.leylaninyemekleri.com/2016/10/neden-balik-tuketmeliyiz.html







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder