3 Mayıs 2015 Pazar

Kapalı Pizza Nasıl Yapılır?

Pizzayı genelde açık, üstünde malzemeleri sıralayıp yaparız. Pideden esinlenerek pizzayı kapalı olarak yaptım. Çok güzel oldu. İçinde kullanılan malzemeler değiştirilebilir. Denemek isteyenler tarife buyursunlar.

Sucuklu Kapalı Pizza




Kapalı Pizza Malzemeleri

Kapalı Pizza'nın Malzemeleri


Hamuru için

1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
alabildiği kadar un

İç harcı için

kaşar peyniri
sosis
sucuk

Islatmak için

1 yemek kaşığı salça
kekik


Kapalı Pizza'nın Yapılışı


Kuru mayayı bir kasenin içinde ılık suyla açıp toz şekeri ekliyorum. Kabaran mayaya zeytinyağını ekliyorum. Unu yoğurma kabına alıp tuz ile karıştırıyorum. Ortasını açıp mayalı karışımı döküyorum. Yavaş yavaş undan alarak hamur oluşturuyorum. Ele yapışmaz yumuşak bir hamur olmalı. Gerekirse un ilave edilebilir. Hamurun üzerini kapatıp iki katına çıkması için bekliyorum.
Kabaran hamuru dört eşit bezeye ayırıp, tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açıyorum. İçine sulandırıp baharat eklediğim salçadan sürüyorum. İsteğe göre yarısına kaşar peyniri ile sucuk veya sosis serpiyorum.

Kapalı Pizza Yapımı

Diğer yarısını üzerine kapatıp, hamurun yapışması için parmak uçlarımla bastırıyorum. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyorum. Hamur ne kadar yumuşak olursa pizzalar o kadar lezzetli olur.

Kapalı Pizza Hazırlama

Fırından çıkarttıktan sonra dilimleyip sıcak olarak servis edebiliriz. Pizza kapalı olduğundan kaşar peyniri kızarmamış, yerken esnek kıvamda. Beğeneceğinizi düşünüyorum. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder