16 Mayıs 2015 Cumartesi

Kuş Yuvası Köfteli Makarna Yapımı

Oğlumun köfte yememek için direndiği bu dönemde, yemeği onun seveceği şekilde hazırlayıp yedirme çabasındaydım. Bunun için önceden hazırladığım ve buzlukta sakladığım köfteleri kullanmayı planladım. Spagetti makarnayı da ekleyerek Kuş Yuvası Köfteli Makarna yaptım. Etkili olduğunu söyleyebilirim. Ne de olsa çocuklar görselliğe çok önem verir. Malzemelerimizi hazırlayark yapımından bahsetmek istiyorum.

Kuş Yuvası Köfteli Makarna




Köfteli Makarna'nın Malzemeleri

Kuş Yuvası Köfteli Makarna'nın Malzemeleri


Köfte İçin

yarım kilo köftelik kıyma
1 yumurta
1 soğan
1 su bardağı bayat ekmek içi
kekik
kimyon
karabiber
tuz

Makarnası İçin

1 paket arbella spagetti makarna
1 çay kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Süslemek İçin

beyaz peynir
tane karabiber
havuç
salatalık

Kuş Yuvası Köfteli Makarna'nın Yapılışı


Köfteyi tüm malzemeleri iyice yoğurarak hazırlayıp, buzlukta saklıyordum. Hafif tembellik yapmak istediğim bir günde imdadıma yetiştiler. Köfteleri buzlu olarak kapaklı tavada bir yemek kaşığı sıvı yağ ile arada çevirerek pişirdim. Köfteler az yağlı ve hafif oluyor.

Pişen Dondurulmuş Köfteler

Köfteler kısık ateşte pişerken, ayrı bir tencerede kaynak suyun içine bir yemek kaşığı sıvı yağ ile tuz ekliyorum.

Sıcak Suda Haşlanan Spagetti Makarnalar

Servis tabağına spagettileri yuva oluşturacak şekilde döndürerek yerleştiriyorum. Üzerine gelişi güzel köfteleri koyup süslüyorum. Gözlerini beyaz peynir ve tane karabiber, burnunu havuç ile süsleyip kuşları oluşturdum. (Kaşar peyniri, çörek otu da tercih edilebilir.)

Köfteli Makarna

Ketçap, domates, maydanoz gibi yiyeceklerle görsellik çeşitlendirilebilir. Annelerde farklı durumlara karşı her zaman çareler bulunur. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder