12 Mayıs 2015 Salı

Hazır Yufka ile Ev Cipsi Nasıl Yapılır?

Paket ürünlerine her zaman karşı olan bir anne olarak, evde hazır yufka kullanarak sağlıklı Ev Cipsi yaptım. Çok güzel ve lezzetli oldu. Kullandığım malzemeleri bildiğim için rahatlıkla çocuklarıma yedirdim. Denemek isteyenler için tarifi yazıyorum.

Sağlıklı Ev Cipsi




Ev Cipsi'nin Malzemeleri

Ev Cipsi'nin Malzemeleri


1 adet hazır yufka
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik, nane
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı ev salçası

Ev Cipsi'nin Yapılışı

Hazır yufkayı mutfak tezgahının üzerine yayıp 3 er parmak genişliğinde hamur kesme bıçağı ile şeritler kesiyorum. Sonra da üçgen şeklinde parçalara kesiyorum.

Hamur Kesme Bıçağı ile Kesilmiş Hazır Yufka

Tüm yufkayı bu şekilde parçalara kesip hazırlıyorum. Derin bir karıştırma kasesinde diğer malzemeleri karıştırıp sosunu hazırlıyorum. Yufka parçalarını sosun içine atıp iyice karıştırıyorum. Sevdiğiniz farklı baharatlar varsa ekleyebilirsiniz.

Ev Cipsi Hazırlama

Fırın tepsinin içine fırın kağıdı serip, soslu yufka parçalarını yağlı kağıdın üzerine yayıyorum. Fırını 180 dereceye ayarlıyorum. 20- 30 dakika arada kontrol ederek pişiriyorum.

Pişmeye Hazır Ev Cipsleri

Her fırının özelliği farklı olduğundan pişirme süresi değişebilir. Yufka parçalarının üst üste gelmesi sıkıntı oluşturmaz. Pişirme sırasında arada karıştırabilirsiniz.

Hazır Yufkadan Ev Cipsi

Yapımı çok kolay ve lezzet bakımından da hazır cipsleri aratmayacak cinsten. Fırında az yağ ile piştiğinden hafif ve çıtır çıtır.Evde yapılan her yemek her zaman sağlıklı olduğundan Ev Cipsi tercihlerimiz arasında. Umarım sizde beğenirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder