16 Mayıs 2015 Cumartesi

Porsiyonluk Pizza Tarifi

Hamurunu kısa sürede hazırlayıp, kabarmasını beklerken diğer malzemeleri de hazırladım. Hamuru porsiyonlara ayırıp minik pizzalar yaptım. Evde yapılan yemek gibisi yok ne de olsa. Şirin oldular. Sıcak sıcak yedik. Yapmak isteyenler için tarifi yazıyorum.

Porsiyonluk Ev Pizzası




Porsiyonluk Pizza'nın Malzemeleri


Porsiyonluk Pizza'nın Malzemeleri

Hamuru İçin

1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
alabildiği kadar un

Üzeri İçin

2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
küp kesilmiş sucuk ve sosis
dilimlenmiş zeytin
1 yumurta
1 yemek kaşığı ev salçası
kekik, biber

Porsiyonluk Pizza'nın Yapılışı

Ilık suda toz mayayı şekerle birlikte açıyorum. İçine zeytinyağını ekliyorum. Bir miktar unu tuzla karıştırıp ortasını havuz gibi açıyorum. İçine kabaran mayalı karışımı döküp undan alarak ele yapışmayacak yumuşaklıkta olana kadar yoğuruyorum. Hamurun iki katına çıkması için bekliyorum. Üzerini nemli bir bezle örtüyorum.
Kabaran hamuru 4 eşit bezeye ayırıp, merdane yardımıyla açıyorum.

Minik Pizza Hamurları

Minik pizza hamurlarını yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine yerleştiriyorum. Ayrı bir kasede salça, yumurta ve baharatları karıştırıp bir yemek kaşığı su ile açıyorum. Her bir pizza hamurunun üzerine salçalı karışımdan sürüyorum.

Salça Soslu Pizza Hamurları

Her pizzanın üzerine sırasıyla rendelenmiş kaşar peyniri,sucuk, sosis, zeytin ve tekrar rendelenmiş kaşar peyniri serpiyorum.

Pişmeye Hazır Porsiyonluk Pizzalar

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyorum. Her fırının pişirme hızı farklı olduğundan süre vermedim. Fırından çıkar çıkmaz sıcacık afiyetle yiyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder