23 Mayıs 2015 Cumartesi

Mutfakta Kötü Kokular Nasıl Giderilir?

Çoğu zaman mutfak temizliği bütün evin temizliğinden daha çok zaman alır. Mutfakta yapılması gereken temizlikleri biriktirmeden zamanında yaparsanız işler hem gözünüzde büyümez hem de fazla zaman almaz. Tabi nerede hangi malzemeleri doğru kullandığımız da önemli. Bunun için doğal ürünlerle bir kaç küçük bilgi eklemek istedim. Okuyanların işine yarayacağını düşünüyorum.

Temiz ve Düzenli Mutfak






  • Kötü kokulardan kurtulmak için bulaşıkları sirkeli su ile durulayabilirsiniz.
  • Balık ve soğan kokusundan rahatsız olanlar, bulaşıklarını ılık tuzlu su ile ovalayıp sonrasında sirkeli su ile durulayabilirler.
  • Termosların içindeki kötü kokuları gidermek için, içine 2-3 yemek kaşığı pirinç ve yarım çay bardağı su koyup kapağını kapatın. Yaklaşık bir dakika çalkalayıp  sirkeli su ile durulanabilir. Ayrıca termosu kullanmadığınız zamanlarda içine defne yaprağı ya da tuz konularak kapağı hafif aralı bekletilmeli.
  • Malum plastik kaplar kolay koku çekerler. Bunu engellemek için, karbonatlı su ile yıkayıp içlerinde sirkeli su ile en az 2 saat bekletmeliyiz.
  • Cam şişelerdeki kötü kokuları yok etmek için, şişe kuru iken içine çok az miktarda kuru hardal ekleyip su ile çalkalayıp, sirkeli su ile durulanmalı. Aynı işlemi şişe kapaklarına da uygulayabiliriz.
  • Mutfak lavabosunun kötü kokmaması için içinde yemek kalıntıları bırakılmamalı. Lavabo ve musluğu limon parçacıkları ve sirkeli su ile temizleyebiliriz. Ayrıca lavabonun kireçlenmesini önlemek için ıslak bırakmamak gerekir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder