24 Mayıs 2015 Pazar

Zeytinyağlı Enginar Pişirme

Halk arasında en faydalı bilinen özelliği karaciğeri temizlemesi olan enginar aslında şifa deposudur. Market reyonlarında konserve olarak ta satıldığından yılın her mevsimi bulunabilir. En güzeli mevsiminde pazardan taze alınanıdır aslında. Evde hazırladığım garnitürle Zeytinyağlı Enginar pişirdim. Denemek isteyenler için tarifi yazmak istedim.

Garnitürlü Zeytinyağlı Enginar




Zeytinyağlı Enginar Malzemeleri

Zeytinyağlı Enginar'ın Malzemeleri


4 adet enginar
1 orta boy patates
1 küçük boy havuç
1 avuç taze bezelye
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı un
1 limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağ
1-1,5 su bardağı su

Zeytinyağlı Enginar'ın Yapılışı

Yarım limonun suyu ile limonlu su hazırlıyorum.Pazardan temizlenmiş aldığım enginarları yıkayıp limonlu suyun içinde bekletiyorum. Patatesi ve havucu küp doğrayıp bezelyelerle birlikte üzerlerini geçecek kadar su ile 5 dakika hafif haşlıyorum. Zeytinyağını un ile birlikte tencerede karıştırıyorum.
Konserve garnitür tercih edenlerin garnitürleri durulamaları yeterli.

Zeytinyağ ile Un Karışımı

Küçük doğradım soğanları ve haşladığım garnitürleri ekliyorum. Üzerlerine enginarları ters olarak kapatıyorum.

Zeytinyağlı Enginar Hazırlama

Toz şeker, tuz, yarım limon suyu ve su ekleyip malzemelerin pişmesi için tencerenin kapağını kapatıyorum. Arada kontrol enginarlar yumuşayana kadar pişiriyorum.

Garnitürlü  Zeytinyağlı Enginar

Pişirme sonrasında tercihe göre ılık veya soğuk olarak  enginarların içine garnitürleri kaşık yardımıyla alıp servis edebiliriz. Sunum aşamasında dereotu veya maydanoz eklenebilir. Tam mevsimi olan sağlıklı sebzeyi tüketmeyi öneririm. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder