19 Mart 2015 Perşembe

Brokoli Salatası Tarifi

Bağışıklık sistemini güçlendiren ve bir çok faydalı besin değeri barındıran brokolinin büyük ölçüde bir antioksidan olduğunu bilmeyen yok. Çorbalarda, yemeklerde ve salatalarda oldukça sık kullanılır. Çocuklarımın bebekliğinde çorbasını sıkça yapar yedirirdim. Şimdilerde ise Brokoli Salatası tercihlerimiz arasında. Buharda haşlayarak evdeki sebzelerle hazırladığım salata tarifine bakalım.

Sebzeli Brokoli Salatası




Brokoli Salatası Malzemeleri

Brokoli Salatası'nın Malzemeleri

1 demet brokoli
1 adet küp doğranmış orta boy havuç
1 /2 su bardağı dondurulmuş mısır

Sosu İçin

yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz

Brokoli Salatası'nın Yapılışı

Dallarını ayırdığım brokolileri yıkayıp sirkeli suda bekletip son bir kez daha duruladımm. Elimden düşürmediğim düdüdüklü tenceremin buharlı pişircisinin içine sırasıyla havuç, brokoli ve mısır olmak üzere sebzelerimi yerleştirdim.

Buharda Haşlanmaya Hazır Sebzeler

Düdüklü tencerenin içine 1 su bardağı su ekleyip kapağını kapattım. Tencerenin pimini kapattıktan sonra 5 dakika pişirdim. (Fazla pişerlerse besin değerleri kaybolur ve yumuşak olurlar.) Süre sonunda buharını çıkartıp kapaığnı açtım.

Haşlanmış Brokoli ve Sebzeler

Tefal Clipso Düdüklü tencerenin bu özelliği sayesinde kısa sürede haşlanan sebzeleri servis tabağına soğumaları için aldım. Ayrı bir bardakta limon suyu, zeytin yağı ve tuzu karıştırarak sosunu hazırladım. Soğumuş sebzelerin üzerine sosu döküp servis ettim. (Normal tencerede buharlı pişiriciler kullanılarak ta yapılabilir.)

Sebzeli Brokoli Salatası

Et yemeklerinin yanında hafif mayhoş bir salata olarak tercih edilebilir. Bizim evde oğlumun tabiriyle, ağaç yemeği olarak geçiyor:) Tariflerinizin arasında olabilecek fazla zahmet gerektirmeyen bir salata çeşidi. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder