11 Mart 2015 Çarşamba

Çilek Kompostolu Tencerede Kek Tarifi

Kışın ortasında canınız çilek ister ve bulamazsanız, yazdan hazırlanmış kompostolar yetişir imdadınıza. Tencerede sünger yumuşaklığında, hiç sos hazırlamadan kendi içinde sosuyla pişen Çilek Kompostolu Tencere Kekinin yapılışını paylaşmak istedim. Merek edenler buyursunlar.

Çilek Kompostolu Kek



Çilek Kompostolu Kekein Malzemeleri


Çilekli Kek'in Malzemeleri

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1/2 su bardağı çilek kompostosu
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı çilek taneleri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Çilekli Kek'in Yapılışı

Yumurta ile toz şekeri beyazlayana kadar mikserle karıştırıyorum. Un, kabartma tozu, vanilya, sıvı yağ ve komposto suyunu ilave edip mikserle pürüzsüz olana dek çırpıyorum. Tereyağ ile yağladığım kek kalıbına karışımı döküp üzerine kompostonun çilek tanelerini yerleştiriyorum. 

Çilek Kompostolu Kek Karışımı
Kek kalıbını tam olarak sığdırabileceğim tencerenin içine 2 su bardağı su ilave edip kalıbı yerleştiriyorum. Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını hızlı açıyorum. Tencereden buhar çıkmaya başlayınca ocağın altını en hafif olacak şekilde ayarlıyorum. (Tencerenin kapağını hiç açmadan.) Tencereyi buharı çıkmasın diye bir havlu ile örtüyorum. 25-30 dakika boyunca bu şekilde hiç açmadan pişiriyorum.

Tencerede Pişen Çilekli Kek

Süre sonunda keki tencereden alıp servis tabağının üzerine ters çeviriyorum. Birkaç dakika içinde kendisi kalıptan kolayca çıkıyor.

Çilek Kompostolu Tencere Keki


Çilek taneleri pişme sırasında kalıbın dibine çöktüğünden ters çevirdiğimde en üstte kaldı.Üzerindeki sos buharda suyun içinde piştiğinden kendi kek karışımından oluştu. Fırında da pişirilebilir. Beğeneceğinizi düşünerek yazdım. Afiyet olsun.













Hiç yorum yok :

Yorum Gönder