16 Mart 2015 Pazartesi

Dana Kuşbaşı Kavurma Tarifi

Dana eti kuzu etine göre daha sert olur ve uzun sürede pişer. Tat olarak dana etini seven, lakin pişirmede sıkıntı yaşan hanımlar zaman sıkıntısı nedeniyle çoğu zaman tercih etmezler. Mutfaktaki en iyi yardımcım olan düdüklü tencere yetişiyor çoğu zaman imdadıma. Yağsız et olunca pişirmek daha da sıkıntılı olur bazen:) Oğlum, lokum yumuşaklığında pişirdiğim Dana Kuşbaşı Kavurmayı severek yiyor. Köfte yedirmede zaman zaman zorlandığım halde, kavurmayı iştahlı bir şekilde tüketiyor. Fazla uzatmadan yapımına geçmek istiyorum.

Dana Kuşbaşı Kavurma



Dana Kuşbaşı


Dana Kuşbaşı Kavurma'nın Malzemeleri


1 kilo dana kuşbaşı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı sıcak su
karabiber
kekik
tuz

Dana Kuşbaşı Kavurma'nın Yapılışı


Düdüklü tencereye kuşbaşı eti alıp öz suyu ile suyu gidene kadar kavuruyorum. Üzerine sıcak suyu ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatıyorum. Pimini kapattıktan sonra 30-40 dakika boyunca en kısık ocakta pişiriyorum.

Dana Kuşbaşı Kavurma Yapılışı

Süre sonunda tencerenin buharını çıkartıp, kapağını açıyorum. Suyu kaldıysa bitene kadar kapak açık olarak pişiriyorum. Sıvı yağını ilave edip kavuruyorum (isteyenler tereyağ da kullanabilir). Tuz ve baharatlarını ekleyip kavurmayı hazırlıyorum.

Ev Yapımı Dana Kavurma

Yanında pilav, makarna, patates kızartması ve salata gibi yardımcı yiyeceklerle kavurmayı sıcak olarak servis ediyorum. Umarım beğenerek yaparsınız. Afiyet olsun.

Pilav ile Dana Kavurma



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder