28 Mart 2015 Cumartesi

Kolay Kısır Tarifi

Çok besleyici bir tat olan Kısır, içinde kullanılan yeşilliklerden dolayı da sağlıklı olduğu için tercih edilir. En azından bizim için öyle. Kısır, genellikle misafir geldiğinde ya da kabul günlerinde yapılır. Bizim evde tatil günlerinde özellikle yapılır, çocuklar ara öğünlerde yoğurt veya ayranla tüketirler:) Tek zahmetli yanı yeşilliklerin yıkanması. Kendimce yaptığım tarifimi yazmak istedim. Merak edenler buyursunlar.

Ev Yapımı Kolay Kısır




Kısır Malzemeleri


Kolay Kısır'ın Malzemeleri


1 su bardağı siyah köftelik bulgur
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı ev salçası
1 orta boy kuru soğan
ince kıyılmış mor lahana
ince kıyılmış maydanoz
küçük kesilmiş roka
küçük kesilmiş marul
1 adet taze salatalık
1 çay kaşığı kaya tuzu
3/4 su bardağı sıcak su
limon suyu veya nar ekşisi

Not: turşu salatalık varsa eklenebilir. Çok hoş ve değişik bir tat verir.

Kolay Kısır'ın Yapılışı

Bulgurları sıcak suyla derin bir karıştırma kabında haşlayıp, demlenmesi için üzerini kapatıp 10-15 dakika bekliyorum. Soğanın kokmaması için, kuru soğanı ufak ufak doğrayıp zeytinyağında tuz ile kısık ateşte kavuruyorum. Ardından salçasını ekleyip bir tur daha karıştırıp ocaktan alıyorum. Kabarmış bulgurların içine salçalı karışımı döküp iyice elle karıştırıyorum. Karışımın soğuması için dolaba kaldırıyorum. (Zaman sıkıntısı varsa buzluk tercih edilebilir.)  Doğranmış yeşillikleri soğumuş bulgur kabına alıyorum.

Kısır Hazırlanışı

Malzemeleri karıştırıp limon suyu  veya nar ekşisini ekliyorum. Tercihe göre taze soğan, kekik gibi sevilen baharatlar da kullanılabilir. Tadına bakılarak gerekirse tuz ilavesi yapılabilir.

Ev Yapımı Lezzetli Kısır

Servis sırasında tercihe göre pul biber eklene bilir. Yanında bir bardak çay da fena olmaz hani:) Kısır severlerin beğeneceği bir tarif. Afiyet olsun..











Hiç yorum yok :

Yorum Gönder