28 Mart 2015 Cumartesi

Taze Fasulye Kızartması Yapımı

Zeytinyağlı yemeği ve turşusu ile bilinen taze fasulyeyi ben kızartarak yaptım. Yapanlar vardır mutlaka. Daha önce duymayan tadına bakamayanların, yapıp lezzetini tadabilecekleri bir çeşit. Özellikle yaz aylarında yemeğinin yanı sıra Taze Fasulye Kızartmasını da soframda çok sık yerini alıyor. Yemeklerin yanında tamamlayıcı veya tek başına bile yenilebilecek bir çeşit. Yapımını merak edenler tarife buyursunlar.

Taze Fasulye Kızartması




Taze Fasulye Kızartması Malzemeleri

Taze Fasulye Kızartması'nın Malzemeleri

yarım kilo taze fasulye
yetecek kadar un
1 çay kaşığı kaya tuzu
kızartmak için: 3 yemek kaşığı sıvı yağ


Taze Fasulye Kızartması'nın Yapılışı


Yıkayıp kenarlarını temizlediğim taze fasulyeleri 1 su bardağı su ve tuz ile haşlıyorum. Arada çatalla yumuşaklığını kontrol ediyorum. Çok fazla pişirmeden yumuşaması yeterli olur. Kalan suyunu süzüp, fasulyeleri una buluyorum.

Unlanmış Taze Fasulyeler

Yanmaz tavaya sıvı yağ döküp, ısınması için ocağın altını açıyorum. Fasulyelerin fazla unlarını yağda yanmamaları için silkeleyip tavada arkalı önlü kızartıyorum. 

Yağda Kızaran Taze Fasulyeler

Fazla yağlarını çekmesi için fasulyeleri, havlu kağıdın üzerine alıp beklettikten sonra servis tabağına alıyorum.

Kızarmış Taze Fasulyeler

Taze Fasulyenin kızartması ister sıcak, ister soğuk olarak servis edilebilir. Tercih size kalmış. Defalarca pişirmiş ve tecrübe etmiş biri olarak her ikisi de çok güzel oluyor. Yanmaz tavada az yağ ile yaptığımız için kızartma olduğu halde çok hafif. Deneyenlerin tarif defterlerine ekleyeceği pratik ve lezzetli bir taze fasulye çeşidi. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder