15 Mart 2015 Pazar

Kuru Köfte Tarifi

Evde kısa sürede lezzetli ve pratik kuru köfte yapmaya ne dersiniz? Özellikle çocuklarımın bebeklik dönemlerinde protein bakımından yeterli derecede beslemek için her gün yedirdiğim Kuru Köfte tarifimi yazmak istedim.


Ev Yapımı Kuru Köfte


Kuru Köfte Malzemeleri

Kuru Köft'nin Malzemeleri

750 gram köftelik kıyma
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
karabiber
kimyon
kekik
tuz

Kuru Köfte'nin Yapılışı

Tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alıp karışım kendini iyice toparlayana kadar yoğuruyorum. Zamanım varsa 1-2 saat kadar dolapta bekletiyorum. Küçük bir kaseye sıvı yağ alıp elimi yağlayıp köftelik karışımdan küçük parçalar koparıp istediğim şekilde şekil veriyorum. Kızgın yağda önlü-arkalı olarak kızartıyorum.(Izgara veya fırında pişirmek te mümkün.)

Pişen Kuru Köfteler

Pişen köfteleri soğmamaları için bir tencereye alıyorum. Tencerenin terlemesini önlemek amacıyla tencerenin altına ve en üstüne havlu kağıt yerleştiriyorum.

Kızartılmış Patates ile Kuru Köfte

Kızarttığım patatesler ile tamamlayıp sıcak olarak servis ediyorum. Afiyet olsun.

Not:Köfteleri sayıca fazla yapıp dolapta derin dondurucuda, aralarına buzdolabı poşeti koyarak saklıyorum. Bu sayede birbirine yapışmıyor ve köfteleri istediğim kadar rahatça alabiliyorum.
Buzlu iken kapaklı tavada kısık ateşte arada ters çevirerek pişiriyorum.Çok pratik olduğunu söylemeden geçemedim. Kolay gelsin.








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder