10 Mart 2015 Salı

Zebra Kek Yapımı

Tarif defterinize yeni pratik bir kek tarifi eklemeye ne dersiniz? Hafta sonu dedemize gittiğimizde tüm yeğenlerim oradaydı. Bilirsiniz çocukların kalabalık olduğu yerde iştah artar, yemeyenler yiyenlerden özenir, farklı tatlara bakarlar. İşte böyle bir günde çar çabuk yapmış olduğum Zebra Kek tarifi. Merak edenler inceleyebilir.

Zebra Kek



Zebra Kek Malzemeleri

Zebra Kek'in Malzemeleri

2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao

Zebra Kek'in Yapılışı

Yumurta ve toz şekeri mikserle şeker eriyene kadar karıştırıyorum. Kakao hariç tüm malzemeleri ekleyip pürüzsüz bir kek karışımı elde edene kadar mikserle çırpıyorum. Hamuru iki kaba eşit olacak şekilde ayırıyorum. Biri sade olarak kalıyor, diğerine kakao ekleyip iyice karıştırıyorum. Pişireceğim kabı yağlayıp hazırlıyorum. (Ben yuvarlak büyük boy borcam kullandım.)

Kakaolu Kek Karışımı
Resim 1
Kakao ve Sade Kek Karışımı
Resim 2
Zebra Kek Hazırlanışı
Resim 3
Pişmeye Hazır Zebra Kek
Resim 4
Borcamın tam ortasına 2 yemek kaşığı kakaolu kekten döküp, üzerine 2 yemek kaşığı sade kek ilave ediyorum. Bu işleme kakaolu ve sade kek karışımı bitene kadar devam ediyorum. (Resim 1, Resim 2, Resim 3, Resim 4)

Ebruli Zebra Kek Krışımı

Bıçak yardımıyla kekin ortasından dışa doğru çizikler atıyorum. Aynı şekilde dıştan ortasına doğru da yapılabilir. Önceden ısıttığım 180 derecelik fırında kapağını açmadan 25-30 dakika pişiriyorum.
Daha kalın bir kek elde etmek isteyenler için malzemeler arttırılabilir.

Ev Yapımı Zebra Kek


Evde kısa sürede yaptığım lezzetli ve pratik bir kek oldu. İkindi saatinde soğuk bir havada sıcacık ıhlamur ile tüketmeyi zor bekleyen çocuklar tepsiyi bitirdi. Bu durum bizim de pek hoşumuza gitti. Çocukların severek ve iştahlı yemeleri hangi anneyi mutlu etmez ki? Küçük parçacıklar bize de kaldı tabii. Lezzet ve görüntü itibari ile çocuklar hakkını verdi. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder