8 Mart 2015 Pazar

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Pırasanın her çeşidini severek tüketen biri olarak Zeytinyağlı Pırasa yemeğini pişirdim. Akşam yemeğinde masada çeşit olarak yerini aldı. Beş yaşındaki oğlum ilk defa tadına baktı. Yemeden önceki tek derdi, "Beyaz olanalar boğazımda kalır mı ?"düşüncesiydi. Tattıktan sonra çok beğendi ve çok lezzetliymiş dedi. Onun düşünceleri kızımı da etkiledi. Oğluma nazaran değişik tatlara daha kapalı olan kızım da denedi ve çok beğendi. Bir anne olarak sağlıklı yemekleri zorlamadan çocuklarımın severek yemesi beni çok mutlu etti. Merak edenler için tarifi yazıyorum.

Zeytinyağlı Pırasa


Zeytinyağlı Pırasa Malzemeleri

Zeytinyağlı Pırasa'nın Malzemeleri

1 demet pırasa
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy soğan
yarım limonun suyu
yarım fincan pirinç
yarım fincan zeytinyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
yeterli miktarda su

Zeytinyağlı Pırasa'nın Yapılışı

Pırasaları 2 parmak genişliğinde hafif yan kesip suda bekletiyorum. Havuçları halka olarak kesip hazırlıyorum. Soğanları küçük doğrayıp zeytinyağında hafif çeviriyorum, havuçlarını ekleyip birlikte kavuruyorum. Pırasaları ilave edip çok karıştırmadan şeker ve tuzunu ilave edip hafif kavuruyorum. 

Zeytinyağlı Pırasa Yapılışı

Suyunu ekleyip yıkadığım pirinçleri ve limon suyunu ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıyorum. Havuçlar pişene kadar kısık ateşte pişiriyorum.

Zeytinyağlı Pırasanın Hazırlanışı

Pişirme sırasında su yetersiz gelirse sıcak su ilavesi yapılabilir.

Ev Yapımı Zeytinyağlı Pırasa

Ev yapımı pratik ve lezzetli bir zeytinyağlı çeşidi. Sizlerin de severek ağız tadıyla yemeniz dileği ile.. Afiyet olsun.














Hiç yorum yok :

Yorum Gönder