25 Mart 2015 Çarşamba

Kuru Börülce Salatası Yapımı

Börülce ile farklı sebzeler birleşince üzerine bir de yeşil zeytin veya turşu salatalık eklenince nasıl bir tat olur? Salata tariflerine alternatif olarak ekleyebileceğiniz bir çeşit. Daha önceleri börülce salatası tatmayanlar varsa bence denemeliler. Benim sıkça yaptığım Kuru Börülce Salatası tarifmi yapmak isteyenler için yazıyorum.

Kuru Börülce Salatası




Börülce Salatası Malzemeleri

Börülce Salatası'nın Malzemeleri


2 su bardağı kuru börülce
yarım su bardağı haşlanmış mısır
yarım su bardağı yeşil zeytin
2 adet közlenmiş kabuksuz kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
yarım limonun suyu
maydanoz
tuz

Not: 


İsteğe göre taze soğan, dereotu kullanılabilir. Ben yeşil zeytin kullandığımdan turşu salatalık eklemedim. Tercih size kalmış.


Börülce Salatası'nın Yapılışı


Önceden ıslatıp haşladığım börülceleri  derin ve geniş bir karıştırma kabına alıyorum. Üzerine kıyılmış maydanoz, dilimlenmiş yeşil zeytin, kesilmiş kırmızı biber ve haşlanmış mısırları ekleyip gelişi güzel karıştırıyorum. 

Kuru Börülce Salatası Yapımı

Ayrı bir kasede limon suyu, zeytinyağ ve tuzu karıştırıp sos olarak malzemelerin üzerine döküp karıştırıyorum. Damak tadına göre limon ilavesi yapılabilir.

Ev Yapımı Börülce Salatası


Tercihe göre kuru soğan küçük küçük doğranıp zeytin yağında hafif kavrularak ta eklenebilir. Sofralarınıza salata çeşidini yanı sıra zeytinyağlı olarak ta eklenebilir. Deneyenlerin seveceğini düşündüğüm bir lezzet. Afiyet olsun.
















Hiç yorum yok :

Yorum Gönder