27 Mart 2015 Cuma

Kadınbudu Köfte Tarifi

Pirinçli köfte olarak ta bilinen Kadınbudu köftesinin kıymasının yarısı kavrularak yapılır. Eskiden Anadolu'da buzluk ya da derin dondurucular yokken kıymanın bozulmadan saklanabilmesi için hanımlar kıymayı kavurup uygun koşullarda saklarmış. Evde biraz taze kıyma olunca da ikisini karıştırıp pirinçle birleştirince kadınbudu köftesini yaparlarmış. Çok önce bir yemek yazarının makalesinde okumuştum. O dönem denedim ve uzun zamandan beri kıymanın bir kısmını kavurmadan, iyi pişmiş pirinç pilavı ile Kadınbudu Köfte yapıyorum. Tat ve görüntü olarak hiç bir şekilde fark yok. Merak edenler tarifi inceleyebilirler.

Kadınbudu Köfte




Kadınbudu Köfte Malzemeleri

Kadınbudu Köfte'nin Malzemeleri

yarım kilo köftelik kıyma
1 çay bardağı pirinç pilavı
1 adet yumurta
karabiber
nane
tuz

Kızartmak İçin

1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
un


Kadınbudu Köfte'nin Yapılışı

Kıyma, pilav, yumurta, tuz, karabiber ve naneyi karıştırıp yoğurup köfte harcı yapıyorum. Elimi sıvı yağ ile yağlayıp harçtan parçalar alıp köfteler yapıyorum. Şekil olarak tercih size kalmış.

Pirinç Pilavı ile Yapılan Köfteler

Yumurtayı bir kasede iyice çırpıyorum. Sıvı yağı kızartma tavasına döküp ocağın altını açıyorum. Köfteleri önce una sonra yumurtaya batırıp, kızgın yağda orta ateşte alt üst kızarana kadar pişiriyorum. 

Yağda Kızaran Kadınbudu Köfteler

Kızaran köftelerin fazla yağlarını çekmesi için havlu kağıdın üzerine alıyorum. 

Kızarmış Kadınbudu Köfteler

Kadınbudu köfteleri sıcak olarak bol yeşillikli bir salata ile tüketebiliriz. Küçük bir farkla yaptığım Kadınbudu Köftesini denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun..









Hiç yorum yok :

Yorum Gönder