1 Mart 2015 Pazar

Tencerede Kalan Fazla Yemek Nasıl Taze Saklanır?

Her gün düzenli yemek yapıyor, bazen de yaptığımz yemek tencerede hiç ellenmeden kalıyorsa. Ya da özellikle çalıştığınız için diğer günlere kalması için fazla yapıyorsanız. Haklı olarak yemeği nasıl taze saklarım düşüncesi belirir kafamızda. Benim büyüklerimden öğrendiğim ve çok sık uyguladığım bir yöntemim var. Pratik bir bilgi olarak paylaşmak istiyorum.

Çorba Konservesi



Tenceredeki yemeği kaynatıyorum ve kepçe yardımıyla konserve kavanozuna dolduruyorum. Taze pişen yemek için anında uygulayabiliriz. Yemek sıcak olduğundan kavanozun çatlamaması için buharı ile ılıtıp yavaş yavaş dolduruyorum. Kavanozun kapağını kapatıp hava alıp almadığını kontrol ediyorum.Yemek soğuyana kadar kavanozu ters olarak tutuyorum. Yemeği konserve olarak saklayabiliyoruz. Soğuduktan sonra buz dolabında istediğiniz süreyle havası çıkmadığı sürece saklayabilirsiniz. Hem zamandan hem malzemeden tasarruf etmiş oluyoruz. Mutfak idaresinin de bir çeşit ekonomi olduğunu unutmamak gerekir. Özellikle çalışan hanımların çok işine yarayan bir bilgi. Kolay gelsin.

2 yorum :

  1. Merhaba Leyla hanım, öncelikle siteniz ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Hazır yemekleri konserve yapma fikrini ben de denemek istiyorum. Normalde fasülye , bamya gibi sebzeleri sadece domatesle pişirip konserve yapıyordum. Sizden anladığım. Soğanıyla falan pimiş olan yemeği konserve yapmanız doğru mu anladım. Soğanlı havuçlu v.b her tür pimiş yemeği konserve yapabiliyor muyuz? Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,evet pişmiş her türlü yemeği konserve yapabilirsiniz. Tabii oda sıcaklığına gelen her konserveyi buzdolabında saklamak koşuluyla. Rica ederim.

    YanıtlaSil