13 Nisan 2015 Pazartesi

Beşamel Soslu Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

Lif bakımından zengin olan ıspanak özellikle çocuklarda büyüme hormonu seviyesini arttırır. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve ayrıca demir yönünden oldukça zengin bir sebze olduğundan sıkça tüketmeliyiz. Beşamel sos kullanarak yaptığım iştah kabartıcı yumuşacık  ıspanaklı börek tarifimi denemek isteyenler yapabilirler.

Beşamel Soslu Ispanaklı Börek




Ispanaklı Börek Malzemeleri

Beşamel Soslu Ispanaklı Böreği'nin Malzemeleri

yarım kilo ıspanak
1 adet orta boy kuru soğan
5 adet yufka
karabiber
tuz

Beşamel Sos İçin

4 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin

1 yumurtanın sarısı

Beşamel Soslu Ispanaklı Böreği'nin Yapılışı

Yıkanmış, temizlenmiş ıspanakları küçük kesiyorum. Tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağda soğanı tuz ile hafif kavurup ıspanakları ekleyip kavurmaya devam ediyorum. Yufkaları üst üste açıp önce artı şeklinde dörde, daha sonra her parçayı ikiye kesiyorum. Yani bir yufkayı sekiz eşit parçaya ayırmış oluyorum. Ayrı bir tencerede beşamel sosunu hazırlıyorum.

Beşamel Soslu Yufka

Tezgahın üzerine bir kat yufka dilimini serip üzerine beşamel sostan sürüyorum. Üzerine ikinci bir yufka dilimin kapatıp ıspanaklı harçtan koyuyorum.

Ispanaklı Beşamel Soslu Yufka

Sigara böreği sarar gibi kenarlarını katlayıp rulo yapıyorum. Bu işlemleri tüm yufka dilimlerine uyguluyorum. Hazırladığım börekleri pişirmek üzere yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyorum. Her birinin üzerine bir çay kaşığı sıvı yağ ile karıştırılmış yumurtanın sarısını sürüyorum.

Beşamel Soslu Ispanaklı Börek Hazırlanışı

Önceden ısıtılmış 180 deercelik fırında alt- üst olmak üzere kızarana kadar pişiriyorum.

Fırında Pişen Beşamel Soslu Ispanaklı Börekler


Beşamel Soslu Ispanaklı Börekler sıcacık mis kokularıyla yemeye hazır. Ispanaktaki demir alımını arttırmak için C vitamini bakımından zengin kuşburnu çayı veya taze sıkılmış portakal suyu ile tüketebiliriz. Afiyet olsun..

Not: Lokmalık börekler yapmak için her yufkayı 12 eşit parçaya bölebiliriz. 







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder