19 Nisan 2015 Pazar

Yıldız Şehriye Makarnası (10 Ay ve üstü)

Yıldız şehriyeyi mutfakta eksik etmeyiz. Çorbalarda, salatalarda, pilavlarda ve daha birçok yemek çeşidinde kullananlar vardır. Çocukların bebeklik dönemlerinde makarnaya başlangıç yaptıkları, hafif pütürlü gıdalarla tanıştıkları dönemde sevebilecekleri bir tarif Yıldız Şehriye Makarnası. Yapımı çok basit olan makarnanın yapımına geçmek istiyorum.

Yıldız Şehriye Makarnası




Yıldız Şehriye Makarna Malzemeleri

Yıldız Şehriye Makarna'nın Malzemeleri


1 su bardağı yıldız şehriye
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tereyağ

1 yaş üstü için tuz


Yıldız Şehriye Makarna'nın Yapılışı

Suyu tencereye koyup kaynatıyorum. Kaynamış suya yıldız şehriyeleri atıp hafifi karıştırıyorum. Kısık ateşte az suyu kalana kadar, tencerenin kapağı kapalı olarak pişiriyorum. Ocağın altını kapatıp, tereyağını ekleyip karıştırıyorum. 

Yıldız Şehriyeli Makarna Yapımı

Kalan suyunu çekmesi ve demlenmesi için tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika bekletiyorum. (Bu sayede makarna daha yumuşak oluyor.) Ilık olarak bebek ve çocuklarımıza yedirebiliriz. 

Yıldızlı Makrna

 Bu aşamada isteğe göre beyaz peynir ilave edilebilir. Aynı tarifi kuskus kullanarak ta deneyebilirsiniz. Benim çevremde Yıldız Şehriye Makarnasını sevmeyen bebek ve çocuk yok. Büyüklerin bile hayır diyemeyeceği bir çeşit:) Umarım sizlerin de öyle olur. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder