10 Nisan 2015 Cuma

Etli Taze Fasulye Yapımı

Taze fasulye sindirim sistemini düzenleyen ve kalori bakımından oldukça düşük olan yeşil sebzelerdendir. Antioksidan özelliğinde olduğundan mutfağımda yemeklerde ve salatalarda çok kullanırım. Kuşbaşı et ile yaptığım Etli Taze Fasulye yemeğinin yapılışının paylaşmak istedim. Kuşbaşı etin ve taze fasulyenin pişme süresini azaltmak için düdüklü tencere kullandım.

Etli Taze Fasulye




Etli Taze Fasulye Malzemeleri

Etli Taze Fasulye'nin Malzemeleri


yarım kilo taze fasulye
250 gram yağsız dana kuşbaşı
1 adet orta boy soğan
1 adet büyük boy patates
1 yemek kaşığı ev salçası
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ


Etli Taze Fasulye'nin Yapılışı

Taze fasulyeyi yıkayıp, temizledikten sonra küçük parçalara kesiyorum. Kuşbaşı etleri düdüklü tencereye alıp suyunu kaybedene kadar pişiriyorum. Sıvı yağ ve doğranmış soğanları ekleyip hafif kavuruyorum. Sırasıyla yeşil fasulye, küçük doğranmış patates ve salçayı ilave edip kavurmaya devam ediyorum.

Kavrulan Sebzeler

Yemeğe kıvam vermesi açısından bir yemek kaşığı un ekleyip karıştırıyorum. Kavrulmuş malzemelerin üzerine 3-4 bardak sıcak su ekleyip tuzunu ilave ediyorum.

Etli Yeşil Fasulye Hazırlama

Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp, pimi kapalı olarak 30 dakika kısık ateşte pişiriyorum. Süre sonunda düdüklü tencerenin havasını çıkartıp Etli Taze Fasulye yemeğini sıcak olarak sunuyorum.

Ev Yapımı Etli Yeşil Fasulye

Bizim evde sevilen yemekler arasında olan bir çeşit. Yanında pilav ile tercih edilebilir. Taze fasulyenin her halini sevenlerin beğeneceğini düşünüyorum. Afiyet olsun...












Hiç yorum yok :

Yorum Gönder