17 Nisan 2015 Cuma

Kolay Bulgur Pilavı Yapımı

Bulgur karbonhidrat değeri düşük, protein değeri yüksek olan bir gıda maddesidir. İçindeki lifler sayesinde tokluk hissi verir, hatta kilo vermede yardımcıdır. Bağırsak ve sindirim sistemi sağlığında önemli etkisi vardır. Ayrıca kan şekerini ve kolesterolü dengede tutar. Çölyak hastalarının bulgur tüketmemesi gerekir. Pirinç pilavına nazaran, sağlımız açısından daha faydalı olan Bulgur Pilavının tarifine geçmek istiyorum.

Ev Yapımı Bulgur Pilavı




Bulgur Pilavı Malzemeleri

Bulgur Pilavı'nın Malzemeleri


1 su bardağı bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy kapya biberi
2 yemek kaşığı zeytin yağ
1 yemek kaşığı ev salçası
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
nane
varsa ev yapımı bulyon

Bulgur Pilavı'nın Yapılışı


Küp doğradığım soğanları zeytinyağ ile tencerede hafif kavuruyorum. İnce olarak kıydığım kapya biberlerini ekleyip hafif kavuruyorum. Yıkadığım bulgurları da ekleyip salçasını ilave edip tencerede bir tur karıştırıyorum. 

Bulgur Pilavı Hazırlama

Sıcak suyunu ekleyip, tuzunu ilave ettikten sonra son bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyorum. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyorum.

Naneli Bulgur Pilavı


Suyunu çeken bulgur pilavının üzerine nane serpip, demlenmesi için kapağının içine havlu kağıt yerleştirip kapatıyorum. Yaklaşık 5-10 dakika sonra sıcak olarak servis ediyorum.

Yağ Biberli Bulgur Pilavı

Evde yapılmış et suyu veya tabletleri de eklenebilir. Sağlıklı olan her gıda, sevgi ve emekle bir arada yemeklerde kullanılırsa her zaman lezzetli olur. Yapanların beğeneceğini umuyorum. Afiyet olsun..




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder