22 Nisan 2015 Çarşamba

Kıymalı Kol Böreği Yapımı

Hamur işlerinde ve böreklerde damak zevkine göre farklı çeşitler yapmak mümkün. Bugün kızımın isteği üzerine hazır yufka kullanarak yaptığım mini Kıymalı Kol Böreğinin tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Onların yemek siparişlerini vermeleri ve severek yemeleri her anne gibi beni de mutlu ediyor. Pratik ve lezzetli böreğin malzemelerini hazırlayalım.

Kıymalı Kol Böreği


Kıymalı Kol Böreği Malzemeleri


Kıymalı Kol Böreği'nin Malzemeleri


300 gram yağsız dana kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
3 adet hazır yufka
karabiber
tuz

Islatmak İçin


1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı maden suyu
1 yemek kaşığı sıvı yağ


Kıymalı Kol Böreği'nin Yapılışı


Kıymayı 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavuruyorum. İnce kıyılmış soğanları ekleyip hafif kavuruyorum. Tuz ve baharatlarını ekleyip soğuması için bekliyorum. Hazır yufkaların her birini dört eşit parçaya ayırıyorum. Ayrı bir kasede süt, yumurta, maden suyu ve sıvı yağdan karışım hazırlıyorum. Tezgahın üzerine bir yufka parçasını serip sütlü karışımdan ıslatıyorum. Kıymalı harçtan serpiyorum.

Kıymalı Börek Yapımı

Yufka dilimini geniş tarafından uç tarafına doğru rulo yaparak sarıyorum. Kendi etrafında dolayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyorum. Tüm yufka dilimleri için bu işlemi uyguluyorum.

Evde Kıymalı Börek Hazırlama

Hazırladığım böreklerin üzerine kalan sütlü harçtan çok az sürüp, çörek otu serpiyorum. Tercihe göre sade de pişirilebilir. Sütlü harçtan kalmadıysa yumurta sarısı da sürülebilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyorum.

Evde Yapılan Kıymalı Kol Böreği

Her fırını özelliği farklı olduğundan pişirme süresi değişebilir. Mutfağı sıcacık mis kokusuyla börek kokusu aldı. Evde yapılan  yumuşacık bir kıymalı börek oldu. Yapmanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder