22 Nisan 2015 Çarşamba

Pancar Turşulu Kısır Tarifi

Kuşkusuz toplum olarak kısır seven bir kültüre sahibiz. Yörelere göre yapılan kısır farklılıklar içerse de kendi ağız tadımıza göre çeşitli malzemeler eklemek mümkün. Kırmızı pancar turşusunu ve suyunu kullanarak Pancar Turşulu Kısır yaptım. Çok güzel oldu, pancar ve kısırı sevenlerin denemesini tavsiye ediyorum. Evde hazır pancar turşusu yoksa, kırmızı pancar kaynatılarak ta yapılabilir. Yapım aşaması çok kolay. Dilerseniz malzemeleri hazırlamaya başlayalım.


Pancar Turşulu Kısır




Pancar Turşulu Kısır Malzemeleri

Pancar Turşulu Kısır'ın Malzemeleri


1 çay bardağı köftelik siyah bulgur
3/4 çay bardağı pancar turşu suyu
2 adet orta boy pancar
tane mısır
turşu salatalık
maydanoz
marul
dereotu
zeytinyağ
limon suyu
tuz


Pancar Turşulu Kısır'ın Yapılışı


Siyah bulguru kaynatılmış pancar turşu suyu ile ıslatıp demlenmesi için üzerini kapatıyorum. Bu sürede yeşillikleri ufak ufak doğruyorum. Pancarları ve turşu salatalıkları da küp küp kesip hazırlıyorum. Demlenen bulguru havalanması için karıştırıyorum. İyice soğuması için bekliyorum.

Pancar Suyu İle Haşlanan Bulgur

Hazırladığım yeşillikleri bulgura ekleyip karıştırıyorum. Zeytinyağ, tuz ve limon ekleyip ağız tadımıza göre ayarlayabiliriz.

Pancar Turşulu Kısır Hazırlanışı

Kısırı pancar turşusu kullanarak hazırladığımdan, turşunun içindeki sirke- tuz-sarımsak nedeniyle bir aroması var. Tercihe göre eklemeler yapılabilir. Güzelce harmanlayıp servis edebiliriz.

Kırmızı Pancar Salatası

Pancar turşulu kısır salatası deneyenlerin beğeneceğini umduğum bir tarif. Rengi itibarı ile de göz alıcı. Özellikle kabul günlerinde yanında diğer çeşitlerle tamamlanabilir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder