14 Nisan 2015 Salı

Taze Zencefilli Meyan Köklü Öksürük Giderici Çay Nasıl Yapılır?

Meyan kökünün doğru miktarlarda kullanıldığı taktirde sağlık açısından faydaları saymakla bitmez. Özellikle kışın soğuk algınlığı, nezle, bronşit, balgam, üst solunum yollarına karşı şifa sağlar. Ağızda oluşan aftlar için gargara yapmak şartı ile kullanılabilir. Karaciğer, dalak ve böbrek için faydalıdır. Hazmı kolaylaştırır, ödemi atar. Her şifalı bitkinin olduğu gibi meyan kökünün de fazla kullanılması durumunda yan etkileri vardır. Anemi ve kansızlığı olanlar, hamile ve emziren anneler kullanmamalı. Fazla kullanıldığı taktirde yüksek tansiyon ve baş ağrısına sebebiyet verebilir. Taze Zencefil, Ihlamur ve Meyan Kökü kullanarak hazırladığım bitki çayını günde sabah ve akşam olmak üzere hazırlayıp ailece birer bardak tüketiyoruz. Öksürük için çok iyi geliyor.

Meyan Köklü Bitki Çayı




Ihlamur Taze Zencefil Meyan Kökü


Meyan Köklü Bitki Çayı'nın Malzemeleri

Bir avuç ıhlamur
Bir küp şeker kadar taze zencefil
Bir tutam meyan kökü


Meyan Köklü Bitki Çayı'nın Yapılışı


Kaynatılmış yaklaşık 4 fincan sıcak suyun içine taze zencefil, yıkadığım ıhlamur ve meyan kökünü atıyorum. Demlenmesi için demliğin kapağını kapatıp 5-10 dakika bekliyorum.

Meyan Köklü Bitki Çayı Hazırlama

Süre sonunda çayı süzüp bardaklara döküyorum. Ilık olarak tüketiyoruz. Meyan kökü glikoz içerdiğinden şekerli bir tadı vardır. Ancak kullandığımız taze zencefil nedeniyle hafif acı tat oluşabilir. Çayı tatlandırmak için bir çay kaşığı bal ilave edilebilir. Afiyet olsun..







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder