24 Nisan 2015 Cuma

Tavuk Kapama Nasıl Yapılır?

Tavuk yemeklerinden, fırında pilavıyla birlikte pişen Tavuk Kapamanın yapım aşamalarını paylaşmak istedim. Tarifte ayrı ölçüde pirinç yarı ölçüde bulgur kullandım. Kızım küçükken pilavı çok severdi. Kabızlık sorunu yaşadığımız dönemde pirinç pilavı yerine yarı oranda karıştırarak bulgurlu yapmayı keşfettim. Tat olarak fark edilmiyor. Hatta sindirimi daha kolay diyebilirim. Denemek isteyenler tarifime buyursunlar.

Fırında Tavuk Kapama




Tavuk Kapamanın Malzemeleri

Tavuk Kapama'nın Malzemeleri


1 orta boy organik tavuk
1 su bardağı pilavlık pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı sıvı yağ
kaya tuzu
karabiber


Tavuk Kapama'nın Yapılışı


Tavuğu parçalara ayırıp tütsülüyorum. Yıkadığım tavuk parçalarını düdüklü tencereye alıp 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ile 30 dakika pişiriyorum. Bu sürede teflon tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile pirinç ve bulguru kısık ateşte kavurarak hazırlıyorum. Fırınlayacağım kaba pilav karışımını döküyorum.

Kavrulmuş Bulgur ile Pirinç

Düdüklü tencerenin buharını çıkartıyorum.Haşlanan tavukları pirinç- bulgur karışımının üzerine diziyorum.


Tavuk Kapama Hazırlama

Yaklaşık 4 su bardağı sıcak tavuk suyunu süzüp tavukların üzerine döküyorum. Krışımın eşit olarak dağılması için tepsiyi tahta üzerinde hafif sallıyorum.

Fırında Tavuk Kapama Hazırlama

En son tavukların üzerine biraz tuz serpip, suyuna karabiber ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyorum. Pilav suyunu çekene kadar pişiriyorum. Pişirme süresi her fırının özelliğine göre değişebilir.

Fırında Tavuk Kapama


Tavuk derisi ile piştiğinden daha lezzetli oluyor. Hem de daha yumuşak kurumamış oluyor. Tütsülenen deri tuzlu ve çıtır çıtır. Pilavı da çok hafif ve lezzetli. Fırında pişen ve tane tane olan bir pilav oldu. Umarım sizler de beğenirsiniz. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder