4 Nisan 2015 Cumartesi

Pancar Turşusu Nasıl Yapılır?

Kırmızı pancar sağlık bakımından oldukça faydalı ve şifalı bir sebze. Bağışıklık sistemini güçlendirir, böbrekleri temizler, mide ve bağırsakları düzenler, iştah açar, kansızlığa iyi gelir, tansiyonu düzenler, kansere karşı koruyucu özelliği olan şifa deposu enerji kaynağıdır. İçerdiği şekerden dolayı şeker hastaları tarafından kullanılmamalı. Yüksek tansiyonu olanlar tarafından dikkatli kullanılmalı. Pancar tadını seven biri olarak Pancar Turşusunu yaptım. Fazla tüketilirse idrar  kırmızı renkte olabilir.


Ev Yapımı Pancar Turşusu



Pancar Turşusu Malzemeleri


Pancar Turşusu'nun Malzemeleri

1 kilo pancar
1 çay bardağı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı kaya tuzu
2 diş sarımsak


Pancar Turşusu'nun Yapılışı


Pancarları soyup yıkıyorum. Haşlamak için bir tencereye alıp üzerlerini geçecek şekilde su ekliyorum. Arada bıçak yardımıyla yumuşaklığını kontrol ediyorum. Bıçak rahat pancara saplanıyorsa olmuş demektir.


Soyulmuş Pancar

Boş kavanozun içine sarımsak, tuz sirke ilave ediyorum. Haşlanan pancarları kavanoza alıp üzerlerine haşlama suyunu ekliyorum. Kavanozun kapağını kapatıp serin bir yerde bir hafta süreyle bekletiyorum.( Bir kilodan 2 tane yarım kiloluk kavanoz turşu oldu.Pancarların haşlama suyu yeterli olmazsa içme suyu da ilave edilebilir.)

Kırmızı Pancar Turşusu Yapımı

Bir hafta sonra kavanozu açıp Pancar Turşusunu yemeklerin yanında tüketebiliriz. Turşunun suyunu atmıyorum, doğal şalgam suyu olarak içebiliriz.

Kırmızı Pancar Yurşusu




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder