10 Nisan 2015 Cuma

Tarçınlı Elma Püresi (4 Ay ve üstü)

Nadir de olsa anne sütünün yetersiz geldiği bazı bebeklerin gelişiminde ek gıdaya erken başlamak gerekir. Tada alışmaları için elma suyu ile başlanır. Sonraki aşamalarda pürelere geçilir. Evde kısa sürede bebeğimizin seveceği sağlıklı püreler hazırlayabiliriz. 5 dakikada hazırlanan tarçınlı Elma Püresinin yapılışını incelemek isteyenler için yazıyorum.

Ev Yapımı Tarçınlı Elma Püresi




Tarçınlı Elma Püresi Malzemeleri


Tarçınlı Elma Püresi'nin Malzemeleri

1 adet orta boy elma
bir tutam tarçın
3/4 kahve fincanı su


Tarçınlı Elma Püresi'nin Yapılışı

Elmanın kabuğunu soyup küp olarak doğruyorum. Küçük bir cezveye elma parçacıklarını, suyu ve tarçını döküyorum. Elmaların hafif rengi değişene kadar pişiriyorum.

Tarçınlı Elma Püresi Yapılışı

Pişen elmalı karışımı süzgeçten geçirebilir veya blendır yardımıyla püre haline getirebiliriz. Kullandığım tarçın miktarı pişme sırasında mutfakta hoş bir koku bıraktı. Pürenin tadı da çok lezzetli oldu. Deneyen annelerin ve bebeklerinin de beğeneceğini düşünüyorum. Afiyet olsun...

Not: Hazırlanan püre miktarı bebeğinize fazla gelebilir. Bebeğinize yedirmeden yarısını küçük bir cam kavanozda buz dolabında ertesi gün için saklayabilirsiniz. Elma  piştiğinden kararmaz. Veya yarım porsiyon ile hazırlayabilirsiniz.






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder