12 Nisan 2015 Pazar

Enginar Çanağında Garnitürlü Tavuk Tarifi

Enginarın en bilindik özelliği karaciğeri temizlemesidir. Kolesterolü düzenler, böbreklerin çalışmasını destekler, kalp sağlını korur. İçinde bulunan bir çeşit nişastadan dolayı dirençlidir, kandaki şeker miktarını düşürdüğünden şeker hastalarına önerilir. Enginar genelde zeytinyağlı olarak tüketilse de ben farklı olarak Enginar Çanağında Garnitürlü Tavuk yemeğini fırında pişirdim. Denemek isteyenler için malzemeleri hazırlayalım.

Garnitürlü Tavuklu Enginar




Tavuklu Garnitürlü Enginar Malzemeleri

Enginar Çanağında Garnitürlü Tavuğun Malzemeleri


4 adet enginar
haşlanmış tavuk göğsü
garnitür(patates, bezelye, isteğe göre havuç)
2 yemek kaşığı zeytin yağ
1 çay kaşığı tuz
karabiber
1 limon

Üzeri İçin


Rendelenmiş kaşar peyniri

Enginar Çanağında Garnitürlü Tavuğun Yapılışı


Limonun suyunu sıkıp geniş bir tencereye su ile birlikte döküyorum. Enginarları yıkayıp tencere tuz ile birlikte alıp, yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyorum.  Arada çatal ile kontrol ediyorum. Çatal enginarlara batıyorsa pişmiş demektir. Ayrı bir tencerede yazdan hazırlayıp dondurucuya attığım bezelye, küp olarak doğradığım patatesleri haşlıyorum. Tavuk göğsünü de küp olarak doğrayıp haşlıyorum. Geniş bir kasede haşladığım malzemeleri, zeytin yağ, tuz ve karabiberle karıştırıyorum. Fırın kabına dizdiğim enginar çanaklarını içine harcı paylaştırıyorum. En son üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyorum. 


Fırının üst ızgarasını ve fanını çalıştırıp kaşar peynirler eriyene kadar kızartıyorum. Fırının üst ızgarası çabuk pişirdiğinden yakmamaya özen göstermek gerekir.

Fırında Garnitürlü Tavuklu Enginar

Fırında pişen, üstü nar gibi kızaran enginarlar yemeye hazır. Bu kadar faydalı bir sebzeyi aile olarak yanında tel şehriyeli pirinç pilavı ile tüketiyoruz. Patatesi seven çocuklarım patates enginarı diye yiyorlar. Pişirenlerin evin de sevilen bir yemek olacağını düşünüyorum. Afiyet olsun..



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder