9 Nisan 2015 Perşembe

Maden Suyu ile Krep Tarifi

Genelde börek yaparken yumuşak ve kabarmış börekler elde etmek için, sütlü harç hazırlarken maden suyu kullanırız. Krep yaparken aklıma geldi. Krep hamurunu hazırlarken kullandım. Krep pişerken üzerinde küçük kabarcıklar oluştu. Tadı da çok hoş oldu. Maden Suyu ile Krep tarifini denemek isteyenler evdeki kolay malzemelerle yapabilirler.

Maden Suyu ile Yapılan Krep


Sodalı Krep Malzemeleri


Maden Suyu ile Krep'in Malzemeleri


1 adet yumurta
2/3 su bardağı maden suyu
2/3 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

Not: Kullanılan unun farklılığından dolayı hamura süt veya un ilavesi gerekebilir.

Maden Suyu ile Krep'in Yapılışı


Tüm malzemeleri derin bir çırpma kabına alıp mikserle pütürsüz olana kadar karıştırıyorum. Yapışmaz tavayı ocağa yerleştirip altını açıyorum. Isınan tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağ döküp, tavayı yağlıyorum. Krep karışımından 1 kepçe tavaya döküp yayıyorum.Orta ısılı ocakta pişiriyorum.

Sodalı Krep Hazırlama


Krep tavanın kenarlarından ayrılmaya başladığında ters çevirmeye hazır demektir. Ters çevirip diğer tarafını da pişiriyorum. Krep hamuru bitene kadar bu işleme devam ediyorum. 

Sodalı Kolay Krep

Krep yapmanın tek zorlu yanı hamurunu kıvamında pütürsüz hazırlamaktır. Krep tadını sevenlerin beğenip kahvaltılarında kolayca yapabilecekleri bir tarif. Krep isteğe göre sade, reçelli, ballı, çokellalı tüketilebilir. Afiyet olsun...












Hiç yorum yok :

Yorum Gönder