23 Nisan 2015 Perşembe

Sigara Böreği Yapımı

Sigara böreği Türk Mutfağına özgü bir börek çeşididir. Adeta büyük-küçük herkesin gözdesi diyebiliriz. Atıştırmalık olarak veya kahvaltılarda sıkça tercih edilir. Bol yağda çıtır çıtır ne de güzel olur. Kendimce yaptığım Sigara Böreğinin Tarifine buyurun.

Sigara Böreği




Sigara Böreği Malzemeleri

Sigara Böreği'nin Malzemeleri


2 adet yufka
yetecek kadar beyaz peynir
tercihe göre maydanoz

Kızartmak İçin


Bol sıvı yağ


Sigara Böreği'nin Yapılışı


Yufkaları 8 eşit parçaya kesiyorum. Tercihe göre lokmalık börekler hazırlamak için 12 eşit parçaya bölebiliriz. Her birinin içine ufalanmış beyaz peynir diziyorum.

Peynirli Sigara Böreği Hazırlama

Yufka diliminin kenarlarını kapatıp sıkıca sarıyorum. Aksi halde kızartırken peynirler çıkar, yağda yanar ve sıçrar. Tüm yufka dilimleri için aynı işlemi uyguluyorum. 

Peynirli Sigara Börekleri

Kızartma kabına sıvı yağ döküp kızması için bekliyorum. Yağ yeterince kızmazsa börekler fazla yağ çeker. Ben kızartmak için derin kap kullanıyorum. Bu sayede yağ fazla kenarlara sıçramıyor. Sigara böreklerini kızgın yağda çevirerek kızartıyorum.

Kızaran Sigara Börekleri

Çıtır Peynirli Sigara Börekleri

Fazla yağını çekmesi için havlu kağıdın üzerine alıp biraz beklettikten sonra sıcak olarak  servis ediyorum. Sigara böreğini beyaz peynirin yanı sıra patatesli ve kaşar peynirli de hazırlayabiliriz. Deneyen biri olarak her ikisinin de çok güzel olduğunu söyleyebilirim. Umarım siz de beğenirsiniz. Afiyet olsun..











Hiç yorum yok :

Yorum Gönder