16 Nisan 2015 Perşembe

Bisküvili Bombe Pasta Tarifi

Bisküvi kullanarak pratik bir çok tatlı yapmak mümkün. Kakaolu Petibör bisküvi kullanarak dondurmayı andıran Bisküvili Bombe Pasta yaptım. Yapımı çok kolay ve lezzetli olan tarifi denemek isteyenler tarife buyursunlar.

Dondurmalı Bisküvili Bombe Pasta




Bisküvili Bombe Pasta Malzemeleri

Bombe Pasta'nın Malzemeleri


Bir paket Petibör bisküvi
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı kıyılmış fındık
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

Süslemek İçin


Kakao, hindistan cevizi, dondurma

Bombe Pasta'nın Yapılışı


Derin bir kaseye bisküvileri gelişigüzel kırıyorum. Üzerlerine kıyılmış fındık, süt, vanilya ve tereyağını ekleyip macun kıvamında bir karışım elde ediyorum. (Ben kakaolu bisküvi kullandığımdan içine ek olarak kakao ilave etmedim. Sade bisküvi kullananlar kakao ekleyebilirler.)

Bombe Pasta Hazırlama

Hazırladığım karışımı alacak büyüklükte çukur bir kase seçiyorum. Pastanın kolay çıkması için, kaseyi yağlayıp sudan geçiriyorum. Karışımı kasenin içine boşluk kalmayacak şekilde yerleştiriyorum.

Bisküvili Bombe Pasta Yapımı

Kasenin üzerini streçleyip buzdolabında 2 saat kadar bekletiyorum. Kasenin kenarlarını bıçak ile bir tur atıp servis tabağının üzerine ters çeviriyorum. Hindistan cevizi ile süsleyip üzerine bir top dondurma ekliyorum.

Hindistan Cevizli Bisküvili Bombe Pasta

Çok hafif ve pratik bir bisküvi pastası. İçindeki bisküviler tat olarak fark edilmiyor. Tarifi yapıp deneyenlerin beğeneceğini umuyorum. Farklı süslemelerle görsellik arttırılabilir. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder