20 Nisan 2015 Pazartesi

Üzümlü Fındıklı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Kuru üzüm ve fındığın bir arada olduğu enerji kaynağı bir kurabiye çeşidine ne dersiniz? Genelde kahve ya da çayın yanında tercih edilir. Çocukların beslenme çantalarında ev yapımı pratik Üzümlü Fındıklı Kurabiye seçimler arasında yerini alabilecek türden. Bir ya da iki gün serin ve nemli olmayan bir yerde durduktan sonra daha lezzetli oluyor.

Ev Yapımı Üzümlü Fındıklı Kurabiye


Üzümlü Fındıklı Kurabiye Malzemeleri


Üzümlü Fındıklı Kurabiye'nin Malzemeleri


1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kuru üzüm
yarım su bardağı fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
un (2,5 veya 3 su bardağı)

Üzümlü Fındıklı Kurabiye'nin Yapılışı


Un, kuru üzüm ve fındık  hariç tüm malzemeleri yoğurma kabında karıştırıyorum. Fındık ve üzümü karışıma ekliyorum. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyorum. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyorum. Yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine diziyorum.

Üzümlü Fındıklı Kurabiye Hazırlama

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt- üst olmak üzere pişiriyorum. Yaklaşık 15 dakika pişirmek yeterli oluyor. Pratik ve lezzetli bir kurabiye oldu. Tarifte kullanılan sıvı yağ ve tereyağ dengesi kurabiyeyi kalori bakımından hafif yapıyor. Pişince lezzetinden çatlayan kurabiyeler görüntü itibarı ile de hoş oldu. Deneyenlerin beğeneceğini umuyorum. Afiyet olsun..

Not: Aynı tarif fındık yerine ceviz ile de yapılabilir.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder