14 Nisan 2015 Salı

Su Muhallebisi Tarifi

Hafif bir tatlı olan Su Muhallebisi günün her saatinde yenilebilir. Özellikle yaz aylarında vişne, limon gibi meyvelerle de hazırlanarak tüketilebilr. Gül suyu ile yaptığım tarife buyurun.

Gül Suyu ile Su Muhallebisi




Su Muhallebisinin Malzemeleri


Su Muhallebisi'nin Malzemeleri


1 çay bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı pudra şekeri
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
1-2 tatlı kaşığı gül suyu

Süslemek İçin

pudra şekeri
çilek

Su Muhallebisi'nin Yapılışı


Buğday nişastası, pudra şekeri, su ve sütü derin bir tencereye döküyorum. İyice karıştırıp pişiriyorum. Kaynamaya başlayınca gül suyunu ekleyip 2-3 dakika daha pişiriyorum. 

Pişen Su Muhallebisi

Muhallebiyi ocaktan alıp, sudan geçirilmiş kaselere döküyorum. (Ters çevrildiğinde kaseden kolay çıkması için.) Ya da 22 x 22 boyutlarında servis kabına boşaltılabilir. Servis aşamasında dilimleyerek sunulabilir.

Su Muhallebisinin Hazırlanışı

Muhallebinin soğuması için buzdolabında bekletiyorum. Servis aşamasında kaseleri sunum tabağına ters çeviriyorum. Her porsiyonun üzerine dilimlenmiş çilek ve pudra şekeri ilave edilerek şık bir görüntü elde edebiliriz. Tercihe göre 2-3 tatlı kaşığı gül suyu da eklenebilir.

Ev Yapımı Su Muhallebisi

Sunum aşamasında kaseleri ters çevirmeden üzerleri süslenerek te tercih edilebilir. Çok pratik ve de lezzetli olan serinletici bir tatlı. Umarım sizde beğenirsiniz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder