1 Nisan 2015 Çarşamba

Yeşil Renkli Muffin Kek Tarifi

Çocuklarımın isteği üzerine yaptığım Yeşil Renkli Muffin kekin yapımını ve bitmiş halini incelemek isteyenler için yazıyorum. Minicik ellerin dokunuşlarıyla süslenen muffinler adeta iştah kabartıcı:) Her zaman ıspanak ile yaptığım keki evde ıspanak olmadığı için gıda boyası kullandım. Her ikisiyle de güzel oluyor.

Yeşil Renkli Muffin Kek


Yeşil Muffin Kek Malzemeleri

Yeşil Renkli Muffin'in Malzemeleri

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
bir tutam yeşil gıda boyası

Yeşil Renkli Muffin'in Yapılışı

Yumurta ve toz şekeri mikserle şeker eriyene kadar çırpıyorum. Gıda boyasını iyi karışması için süte ekliyorum. Yumurtalı karışıma tüm malzemeleri ekleyip mikserle karıştırıyorum. Yemyeşil kek hamurumuz hazır.

Yeşil Kek Hamuru

Not: Yaklaşık bir su bardağı ıspanak yarım su bardağı suyla haşlanıp, blendırdan geçirilerek kek karışımına eklenirse yeşil renkte bir karışım elde edilir. (Ispanakları çok haşlamaya gerek yok, hacim olarak azalmaya başlamaları yeterli.)
Kek karışımını muffin kalıplarının yarısını geçmeyecek şekilde döküyorum.

Muffin Kalıplarında Yeşil Kek Karışımı

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika fırının kapağını açmadan pişiriyorum. Süre sonunda kürdan yardımıyla  muffinlerin içinin pişip pişmediğini kontrol ediyorum. Fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelmeleri için bekliyorum. Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlıyorum.

Krem Şantili Ev Yapımı Muffinler

Krem şantiyi krem torbasına doldurup, süslemek için çocukların yaratıcılığından yararlandım. Tercihleri krem şanti ve şekerlemelerden yana oldu. İşin bu kısmı seçilen malzemelere göre farklılık oluşturabilir. Afiyet olsun...





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder