29 Nisan 2015 Çarşamba

Karışık Sebze Kızartması Tarifi

Güneşin yüzünü gösterdiği bu günlerde yaz yemeklerinden Karışık Sebze Kızartması yaptım.Yağ çekmemiş güzel kızarmış, tadında bir kızartma tarifi. Daha önce yapmayan ve denemek isteyenler için çok lezzetli. Ilık ve soğuk tüketilen sebze kızartmasının malzemelerini hazırlayalım.

Karışık Sebze Kızartması




Sebze Kızartmasının Malzemeleri


Sebze Kızartması'nın Malzemeleri


2 adet patlıcan
2 adet kabak
4 adet patates
5-6 adet biber
sıvı yağ


Sebze Kızartması'nın Yapılışı


Patlıcanları alacalı soyup, 1 cm kalınlığında halka doğrayıp acısının çıkması için tuzlu suda bekletiyorum. Kabakları da 1 cm kalınlığında halka kesip hafifi tuzluyorum. Patatesleri soyup yuvarlak kesip tuzluyorum. Kızgın yağda patatesleri kızartıyorum. Kevgir yardımıyla alıp fazla yağını çekmesi için havlu kağıdın üzerine alıyorum. Patlıcanların suyunu süzüp, havlu kağıt ile kuruluyorum. Kızgın yağda yakmadan kızartıyorum. Kevgir yardımıyla havlu kağıdın üzerine alıyorum. Tuzladığım kabakları havlu kağıt yardımıyla kurulayıp, kısa sürede kızarmaları için hafif unluyorum. Kızgın yağda kızartıp kevgirle havlu kağıt üzerine alıyorum. En son kurulanmış bütün biberleri kızgın yağda çevirerek kızartıp, havlu kağıt üzerine alıyorum.

Sebze Kızartması


Tüm malzemeleri servis tabağına alıyorum. Biberlerin kabuklarını soyup tercih ediyorum. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt veya domatesli sos ile tamamlanabilir. Bizde bu akşam tercih boza kıvamında cacıktan yana oldu. Yemeğe oturmakta sıkıntı yaratan oğlum, herkesten önce yerini aldı:) Beğeneceğinizi umuyorum. Afiyet olsun..




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder