28 Nisan 2015 Salı

Kolay Mercimek Köftesi Tarifi

Çiğ köfte dibi gözüken ve onun kadar lezzetli olan Mercimek Köftesi salata veya soğuk meze olarak çok tüketilir. Yapımı pratik olan mercimek köftesinin kıvamını iyi ayarlamak gerekir. Aksi taktirde karışımı köfte haline getirmek zorlaşır. Ölçü kullanılarak yapıldığında tam kıvamında oluyor. Farklı baharat ve ufak değişikliklerle yapılabilir. Kendimce yaptığım kolay tarifime geçmek istiyorum.

Ev Yapımı Mercimek Köftesi




Mercimek Köftesi Malzemeleri

Mercimek Köftesi'nin Malzemeleri


2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı köftelik bulgur (ben siyah kullandım)
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı ev salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1,5 su bardağı su
maydanoz
karabiber
kırmızıbiber
kimyon
tuz


Mercimek Köftesi'nin Yapılışı


Kırmızı mercimekleri ayıklayıp, su ile birlikte bir tencerede kısık ateşte haşlıyorum. Mercimekler ezilecek kıvamda yumuşadıkları zaman, ayıklanmış bulgurları tencereye ekleyip karıştırıyorum. Yumuşamaları için tencerenin kapatıyorum. Bu arada ayrı bir tavada ince kıyılmış kuru soğanı zeytinyağ ile kavuruyorum. Salçasını ekleyip bir tur daha kavuruyorum. 

Mercimek köftesi Hazırlama

Tuz ve baharatlarını ekliyorum. Demlenen mercimek bulgur karışımına salçalı karışımı ekleyip karıştırıyorum. İnce kıyılmış maydanoz ve tercihe göre taze soğanı ekleyip, karışımdan elimizle köfteler yapıp servis tabağına alabiliriz.

Maydanozlu Mercimek Köftesi

Köfteleri servis tabağına dizerken önce marul yaprakları yerleştirilerek te yapılabilir. Sunumla birlikte tercihe göre limon dilimleri kullanılabilir. Ilık olarak taze tüketilmeli. Umarın beğenirsiniz. Afiyet olsun..
















Hiç yorum yok :

Yorum Gönder