6 Nisan 2015 Pazartesi

Pişi Tarifi

 Oğlumun okula gitmediği, hafif rahatsız olduğu bir günde isteği üzerine Pişi yaptık. Karbonat  kullanarak hazırladığım hamurda kalıpların seçimi ve kesimi oğluma ait. Mutfakta pek mutluyuz:)    Hamur karbonat ile hazırlandığından mayalanma süresi yok. İncelemek isteyenler için tarifi yazmak  istiyorum.

Hamur Kızartması Pişi




Pişi Malzemeleri

Pişi'nin Malzemeleri


1 adet yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
1/3 kahve fincanı su
1/3 kahve fincanı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un



Pişi'nin Yapılışı

Bir miktar unu yoğurma kabına alıp ortasını açıyorum. Yumurtayı kırıp tuz, yoğurt, karbonat, su ve sıvı yağ döküp kendi aralarında karıştırıyorum. Yavaş yavaş undan alarak ele yapışmaz yumuşak bir hamur elde ediyorum. Un gerekirse ekliyorum. Tezgahı hafif unlayarak hamuru merdane yardımıyla 1 santimden ince açıyorum. Seçilen kalıpları yapışmaması için unlayıp hamuru kesiyorum.

Kalıplarla Kesilmiş Pişi Hamuru

Yağı kızartma kabına alıp ısıtıyorum. Hamurları yağın içine atmadan unlarını tezgaha silkeliyorum (Unların yağda yanmamaları için.) Kızgın yağda çevirerek kızartıyorum.

Yağda Kızaran Pişiler

Kızarttıktan sonra yağlarını çekmesi için havlu kağıt üzerine alıp  biraz bekletiyorum.

Kabarmış Pişiler

Pişen hamurların üzerine hafif tuz serpip sıcak olarak tüketebiliriz. Karbonat yerine kabartma tozu ile de yapılabilir. Pazar kahvaltılarında yapılabilecek kolay ve lezzetli bir hamur kızartması. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder